Jag kan bilar, men att fixa elen hemma…

Är en helt annan femma ska jag säga dig!

Som sagt, jag är en jävel på att fixa bilar och alla slags fordon men när det kommer till elektricitet i hemmet är jag riktig kass på det. Eller rättare sagt, jag vågar typ inte ens testa att fixa något elfel i hemmet.

Varför då undrar du säkert, för el kan döda dig. Råkar jag göra något fel löper jag risken att få flera tusen volt genom kroppen och bli bränd på köpet. Det känns ju inte riktigt värt att ta risken bara för jag ska leka tuff och manlig, jag sparar väl inte heller några pengar. För jag kommer garanterat göra något fel och kommer säkerligen behöva ringa en elektriker i Södermalm för att fixa mina misstag.

Jag har hört alldeles för många skräckhistorier för jag ska känna mig säker att jobba med el hemma. Det vanligaste som händer är att man kopplar någonting fel, det behöver nödvändigtvis inte märkas av i början. Det kan t.ex. bildas extra mycket värme på stället där du kopplat alla sladdar, om man gjort ett sånt misstag på en lampa är det inte alltid man märker av det. Lampan är inte ju på 24/7, utan bara ibland och det är kanske inte alltid som det uppstår tillräckligt värme för att något ska hända. Men säg att du ska du på en joggingrunda eller ut på stan och glömmer släcka lampan.

Det är lätt att föreställa sig, lampan är på hela natten och det blir bara varmare och varmare. Har man tur så kortsluts allting i hemmet och elen slutar fungera. Det här i bästa fall, kom ihåg det! I värsta fall blir det inte någon kortslutning och värmen stiger, tills det börjar brinna. Tro mig, att ha en brinnande eld bakom vägguttaget är ingenting du vill ha. Det är i princip omöjligt att få stopp på om du inte river hela väggen.

Ditt hem blir förstört, men inte bara det, dina grannar löper nu också risken att få sina hem förstörda, bara för du inte ville slänga ut pengar på ett kunnigt proffs!

Det är okej att vara snål, men snåla inte på saker som kan handla om liv eller död för guds skull! Om du har elfel och kan jag bara rekommendera en firma, och det är Elektriker Södermalm.