Precis fått huset ommålat

Hej alla, tänkte bara slänga iväg en liten snabb uppdatering idag. Som många säkert vet så har vi hållit på för fullt här hemma med renoveringen. Det känns nästan som vi bytt ut ALLTING i hemmet haha, alltså jag menar lampor, möbler, väggar, tak, listan kan göras hur lång som helst! Det mesta har vi klarat av att göra själva, förutom elen och måleriet då.

Från början tänkte vi att vi skulle göra hela ommålningen själva, och vi började faktiskt med det. Men typ efter 2 veckor insåg vi att vi kanske inte är så bra på att måla om stora väggar som vi trodde. Vi trodde att vi bara kunde dra och handla massa färg i hinkar, lite rollers och penslar för att sedan börja måla om ytan.

Vi kom snabbt på att det inte var så lätt som vi trodde. Visste inte man var tvungen att slipa om väggarna för att få bästa resultat, vi började bara måla över gamla färgen inomhus på våra väggar men finishen blev så konstig. Typ porös eller vad man ska kalla det. Som tur hade vi bara börjat ommålningen på en vägg innan vi insåg att vi borde ta professionell hjälp.

Vi hittade bra en grym Målare Stockholm som kunde komma och hjälpa oss dagen efter. Haha det var lite roligt när han kom, han kom in i vardagsrummet och såg vårt försök och börja tokskratta. Han sa att det var väldigt tur att vi inte fortsatte, för färgen skulle lossna på några veckor enligt honom. Målaren var iaf väldigt trevligt, även fast han skrattade åt vårt taskiga målarjobb!

Vi blev supernöjda med resultatet, ytan är inte längre porös utan len som en bebisrumpa. Japp, det är verkligen så lent. Dessutom fixade han färger vi inte kunde få tag på, vilket ger hemmet en mycket exklusiv känsla. Det känns nästan lite lyxigt att bo här hemma nu!