Början på ett hemmagym!

Jag känner att jag har spenderat på tok för mycket tid i garaget de senaste åren. Visst det är det roligaste jag vet men man måste även hålla sig i form tycker jag.

Att meka med bilar är ju inget slappt jobb, tvärtom kan det vara väldigt påfrestande till och från. Men det är inte direkt någon bra träning och det bränner knappast mycket kalorier…

Hemmagym

Först en träningsbänk sen hantlar!

Jag minns när jag gick i gymnasiet, då var jag i mitt livs bästa form. Jag spelade fotboll 3 gånger i veckan och gymmade 3 gånger. Just gymmet saknar jag allra mest, det var så roligt att tävla mot sig själv och försöka sätta nya rekord. Nu flera år senare är jag inte alls lika vältränad. Jag kollade upp vad det lokala gymmet koster, 499:- i månaden?! Usch tänkte jag, det blir ju 6000 per år…

Driftig som jag är bestämde jag mig för att lösa det på egen hand! Jag har nämligen en källare i huset som jag mest har till förråd. Jag har lovat mig att rensa upp där och bygga ett hemmagym som ska va klart senast 31 december 2016!

Första köp – en träningsbänk

Målet är att skapa ett komplett hemmagym för under 10000. Då tjänar jag in gym-medlemskapet på mindre än 2 år! Det första jag tänkt köpa är en träningsbänk. Det lutar åt en Abilica WeightBench som verkar riktigt prisvärd!

En träningsbänk är verkligen grunden i varje gym enligt mig. Det enda som behövs sedan är hantlar, skivstång och vikter. Bara där kan man göra typ 50-70% av alla viktiga övningar. Kompletterar jag sedan med nån ställning och en chinsstång så är det i stort sett ett 100% komplett gym!

Några ”fancy” maskiner behövs inte alls enligt mig, fria vikter is the shit! Jag är ärligt talat väldigt taggad på att få ihop mitt hemmagym. Sedan är det bara att gå ner i källaren när man vill leka Arnold, haha!